Cik gan patīkami ziemā ir baudīt vasarā noplūktos zaļumus. Daudzas saimnieces zaļumus vienkārši sasaldē, dažas tos konservē, sajauc kopā ar sāli…
Mūsu šīs dienas piedāvātāja zaļumu uzglabāšanas veidā ir viens ļoti liels pluss – zaļumi saglabā visus vitamīnus, sākotnējo garšu un smaržu.
Zaļā eļļa burciņā
Šādā veidā iespējams pagatavot visdažādākos zaļumus: dilles, pētersīļus, baziliku, koriandru, oregano un daudz ko citu.
SASTĀVDAĻAS
- zaļumi
- augu eļļa (olīveļļa, kukurūzas vai saulespuķu eļļa)
- piemērots trauks
PAGATAVOŠANA
- Zaļumus nomazgājiet, rūpīgi nosusiniet.
- Tad tos smalki sakapājiet. Ja plānojat no šiem zaļumiem pēc tam gatavot mērci, varat tos sasmalcināt arī blenderī.
- Pārlieciet zaļumus sausā burciņā, mazliet pieblietējiet tos. Ielejiet burkā eļļu, lai tā pilnībā pārklātu tos.
- Iegūtās burciņas lieciet ledusskapī pašos vēsākajos plauktos.
Pagatavojiet zaļumus šādi, lai tie vēl visu ziemu priecētu jūs un jūsu mīļotos cilvēkus. Labu apetīti!
Avots: golbis.com